Polo GTI facelift, cea mai performanta versiune din gama se distinge de gama obisnuita printr-un kit aerodinamic mai agresiv, inspirat de modelul mai mare Golf GTI.

Polo a primit faruri si blocuri optice posterioare noi, cu semnaturi redesenate pentru luminile LED. Polo GTI a mai primit o bara frontala inspirata de Golf GTI, cu cate doua elemente LED integrate. Placa orizontala de culoare rosie a devenit elementul distinctiv al gamei GTI.

Standard Polo GTI este echipat cu faruri matrice IQ.Light si un set de jante din aliaj usor cu diametru de 17 toli. Optional sunt oferite si jante din aliaj de 18 toli.

Polo GTI are incluse standard două ecrane la bord: unul de 10.25 inch pentru instrumentarul digital şi cel de-al doilea, tactil, cu diagonală de 8 inch pe post de sistem multimedia.

O optiune noua pentru Polo GTI este sistemul de pilot semi-automat de nivelul II, cu cruise control adaptiv Travel Assist, functional la viteze de pana la 210 km/h, capabil sa franeze automatizat inclusiv in fata pietonilor

Sub capota este instalat acelasi benzinar de 2.0 litri, turbo, cu 4 cilindri, precum si pe versiunile de pana la facelift

Aceasta motorizare de top a fost actualizata acum un an, odata cu introducerea normelor de poluare ceva mai severe in Europa. Chiar si asa, in raport cu interpretarea precedenta motorul dezvolta acum 207 CP.