Hyundai Ioniq 5 este dezvoltat pe o platforma dedicata vehiculelor electrice Electric Global Modular Platform si permite incarcarea bateriei in doar 5 minute se adauga aproximativ 100 km autonomiei.

Indiferent de varianta aleasa, viteza maxima este de 185 km/h. Clientii IONIQ 5 pot alege dintre doua baterii cu dimensiunile – 58 kWh si 72.6 kWh tractiune integrala sau de spate.

In functie de configuratie, SUV-ul Hyundai de dimensiune medie atinge o putere de sistem de pana la 225 kW . Ofera o autonomie maxima de rulare de pana la 480 de kilometri la o singura incarcare, conform standardului WLTP.

Pentru prima data, modelul devine disponibil de echipat (optional) cu niste camere video in locul oglinzilor retrovizoare laterale.

Se mentioneaza ca Digital Side Mirrors (DSM) reduc rezistenta aerodinamica si va oferi clientilor o vedere clara spre spate, chiar si pe vreme rea.

Modelul poate fi echipat cu plafon solar care poate preveni descarcarea bateriei, oferind in acelasi timp o autonomie suplimentara.

Modelul IONIQ 5 actualizat va fi disponibil pentru clientii din Europa in a doua jumatate a anului 2022 si nota de plata depaseste pragul de 50.000 de euro.