Orice iubitor de masini auto si-ar dori sa vada macar o data in viata o expozitie auto, precum cele pe care vi le voi prezenta astazi. Iata care sunt cele mai tari muzee auto din lume:

Muzeul Porsche

Porsche Museum se afla langa Stuttgart si dispune de 80 de sectii diferite care cu siguranta va vor incanta privirea cu exponate rare, incepand de la piese istorice si ajungand pana la prototipuri de curse.

muzeu porsche clasic

Muzeul Mercedes-Benz

Tot in Stuttgart, dar in partea sudica a orasului, se afla o alta colectie impresionanta demna sa va tina cu gura cascata ore in sir: Muzeul Mercedes-Benz.

muzeu mercedes benz

Muzeul Audi

Deschis in anul 2000, in Ingolstadt, Muzeul Audi atrage ca un magnet iubitorii de automobile din lumea intreaga. Veti gasi 50 de masini, plus 30 de motociclete si biciclete legendare.

muzeu audi

Galleria Ferrari

Galleria Ferrari din Maranello este un muzeu dedicat celei mai cunoscute masini sport produse in Europa. Acesta se afla la doar 300 de metri de fabrica Ferrari si a fost deschis in anul 1990.

galeria ferrari muzeu

Colectia Louwman

Peste 200 de exemplare de masini s-au adaugat colectiei stranse si ingrijite de doua generatii din familia Louwman. Muzeu se afla langa Haga, Olanda.

Colectia Louwman masini

La cite de l’automobile

Colectia stransa de francezi in orasul Mulhouse mai este cunoscuta si sub numele de colectia Schlumpf sau „Cetatea automobilului”.

La cite de l'automobile masini clasice

Muzeul Mullin

Omul de afaceri Peter Mullin a deschis in 2010, in California, un muzeu care ii poarta numele si care este axat in general pe automobile clasice americane.

muzeu mullin masini