telefon mobil masina

Folosirea telefonului mobil in timpul condusului este stric interzisa, prin lege, insa numarul soferilor care incalca aceasta regula este din an in an tot mai mare, iar accidentele cu victime omenesti din acest obicei creste si el.

Americanii au ajuns la concluzia ca 70% dintre soferii din SUA folosesc smartphone-ul in timp ce conduc. Acelasi procent il intalnim si in cele mai importante tari din Uniunea Europeana, printre care si Romania, unde cel mai mare numar de amenzi acordate de Politia Rutiera sunt pentru folosirea telefonului.

In capitala, Politia Rutiera amendeaza un sofer la fiecare 20 de minute pentru folosirea telefonului mobil in timpul condusului. Aici nu vorbim doar de vorbirea cu aparatul la ureche, ci si trimiterea de SMS si folosirea aplicatiilor de pe internet, prin urmare daca vrem sa verificam Facebook-ul riscam sa primim amenda.

In concluzie, Clinica de Jante va indeamna sa nu folositi telefonul mobil in timpul condusului pentru a nu va expune mai ales la un accident grav soldat cu persoane care isi pot pierde viata sau pot curma un suflet nevinovat.