RAR registrul auto roman

Autoritatile romane s-au decis sa simplifice birocratia in tara noastra. Astfel, daca cumparati o masina second hand inscrisa in Romania, nu mai este necesar sa treceti pe la o unitate RAR pentru a identifica seria de caroserie si motor.

In momentul in care inscrii masina pe numele tau, la DRPCIV, acolo unde duci dosarul de inmatriculare, nu mai este necesar sa atasezi si sa identifici seriilor automobilului, daca acesta a mai fost inscris in Romania.

Prin urmare, de acum inainte cand dorim sa cumparam o masina nu mai este necesar sa facem un drum la RAR, sa mai achitam taxa de 100 RON si sa pierdem vremea la programari si cozi tipic romanesti.

Totusi, aceasta simplificare s-ar putea sa aibe si anumite efecte negative, cum ar fi inscrierea masinilor recarosate, cu serii umblate, cu motoare neomologate.

Important: Identificarea si autentificarea masinii ramane in vigoare pentru autoturismele aduse de afara. Pentru inmatricularea acestora, va fi necesar drumul la RAR pentru autenticitate, cu care, ulterior, veti merge la Politie.