S-a decis lansarea unei variante Long pentru faptul ca pe piata americana mai mult de 70% din vanzarile de crossovere si SUV-uri din aceasta clasa reprezinta masini cu trei randuri de scaune.

Masina pe care Jeep o va comercializa sub denumirea de Grand Cherokee L, este oferita in compania unui sistem de tractiune integrala.

Grand Cherokee L va beneficia de faruri cu LED, climatizare automata, jante pe 18 inch, display tactil de 21.3 centimetri sau instrumente de bord digitale. Echiparile superioare se vor putea lauda inclusiv cu tapiterie din piele, volan incalzit, scaune ventilate, iluminare ambientala, ornamente din lemn, suspensie pe aer etc.

Designul exterior si interior este unul actualizat, care se va regasi in viitor si pe alte modele.

Noua masina Jeep Grand Cherokee L 2021 are o lungime de 5.2 m si o greutate la gol de peste 2.6 tone.

La capitolul motorizari, clientii americani vor putea alege propulsorul V6 de 3.6 litri sau motorul V8 Hemi de 5.7 litri. Europenii vor primi motoare mai mici si o versiune plug-in hybrid ce va purta logo-ul 4xe.

Daca presa de peste Ocean nu se insala, respectiva versiune va fi disponibila de la 38.500 de dolari in configuratia de baza, cu motor V6 de 3.6 litri si aproximativ 290 de cai putere pe rotile de pe puntea spate.