Grupul Hyundai-KIA are o noua masina premium in segmentul SUV. Acum vedem cum gama GV80 are de acum si un fratior mai mic tot in segmentul premium care se numeste Genesis GV70 2021.

Noua masina va avea sub capota un motor nou 2.5 TGDI de 280 CP insa si motorizarea gasita pe KIA Stinger V6 care dezvolta o putere maxima de 380 CP.

Debuteaza cu un design extrem de sportiv si atragator, ce se remarca numai decat prin blocurile optice duble, dar si grila supradimensionata a radiatorului, aripile laterale bine sculptate si jantele de pana la 21 de inch.

Specialistii diviziei de lux a companiei Hyundai au pregatit o plansa de bord design minimalist si trei display-uri color, de inalta rezolutarie, unul destinat sistemului de climatizare cu reglare automata.

Genesis GV70 se mai poate lauda, cu scaune ventilate, tapiterie din piele, cusaturi contrastante, instrumente de bord digitale, cu aspect 3D, display de dimensiuni generoase pentru sistemul de infotainment s.a.m.d.

Genesis a dezvaluit detalii despre doua dotari interesante care se vor regasi in GV70.

Este vorba despre introducerea unui sistem de autentificare cu amprenta digitala si a unui asistent avansat de alerta despre prezenta unui ocupant pe unul dintre locurile banchetei din spate.

Clientii GV70 vor putea utiliza cu usurinta masina deschizand usa masinii cu o comanda de la distanta prin intermediul aplicatiei Genesis Connected de pe smartphone si pornind motorul doar cu recunoasterea amprentelor digitale, fara a mai avea nevoie de o cheie inteligenta.

In plus, cand soferul porneste motorul prin autentificarea cu amprenta, sistemul recunoaste cine este la volan si imediat sunt setate automat toate informatiile si setarile personalizate, cum ar fi pozitia scaunului, pozitia volanului, pozitia head-up display-ului, cea mai recenta destinatie de navigatie, volumul sistemului audio.

A doua tehnologie se refera la evolutia sistemul Rear Occupant Alert (ROA). Genesis este primul producator auto din lume care va aplica aceasta tehnologie, insa bazata pe senzori radar mai sofisticati decat senzorii cu ultrasunete conventionali.

Notificarea despre prezenta unui pasager in spate este o tehnologie care furnizeaza soferului o serie de alerte in caz ca uita pe cineva in masina.

Daca soferul iese totusi din masina fara ca sa atraga atentia la prima runda de notificari, un senzor radar incorporat in tavanul masinii detecteaza daca a ramas cineva si daca se confirma vreo prezenta, activeaza luminile in faruri, suna o alarma din exteriorul masinii si se trimite un mesaj text pe telefonul sau in acelasi timp.

Mai mult, interesant este de aflat ca senzorul radar aplicat pe GV70 detecteaza cu acuratete nu numai miscari mari, cum ar fi bratele si picioarele pasagerilor din spate, ci si miscarile minuscule ale pieptului cauzate de respiratia sugarilor care dorm sau se trezesc.

In plus, senzorul radar, care are o raza mai mare de detectie decat senzorul cu ultrasunete, poate monitoriza mediul pana in spatele celui de-al doilea rand pentru a se notifica despre prezenta vreunui animal de companie uitat. De asemenea, senzorul poate patrunde prin materiale nemetalice cum ar fi haine, paturi, scaune auto pentru bebelusi si custi portabile pentru animale de companie, pentru a proteja in continuare pasagerii si animalele de companie de posibila neatentie a soferului.