Pe 21 decembrie, fabrica Lada West Togliatti, o filiala a AVTOVAZ, a inceput productia de serie a SUV-ului Lada Niva Travel.

Aspectul modelului Lada Niva Travel a primit schimbari semnificative, devenind mai expresiv si mai modern. In partea din fata, masina este subliniata de o capota cu linii mai voluminoase, grila si faruri noi.

Americanii s-au retras din acesta afacere si au fost de acord sa le cedeze cele 50 de procente pe care le aveau rusilor.

Tot atunci, modelul Chevrolet Niva a revenit la denumirea de Lada Niva Travel iar acum, versiunea facelift, a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Rusia.

Ca motorizare, Lada a pregatit un propulsor de 1.7 litri pe benzina care dezvolta 80 CP si 127 Nm cuplu. Unitatea este conectata la o transmisie manuala cu cinci trepte; in aceste conditii, repriza 0-100 km/h dureaza 19 secunde iar viteza de top este de 140 km/h.

Din laterale se remarca arcurile rotilor mai reliefate, combinate cu un nou design al jantelor din aliaj. Partea din spate are si ea modificari, avand stopuri noi, full LED si o bara de protectie mai reliefata.

Interiorul este spatios, cu vizibilitate excelenta, aer conditionat, izolare excelenta a zgomotului si vibratiilor, scaune confortabile precum si un sistem multimedia modern.

Rusii nu au dezvaluit pretul noii Niva Travel facelift dar modelul anterior costa intre 9.600 si 11.500 de dolari ceea ce este mai mult decat decent pentru un SUV cu 4×4 in standard.