Despre Hyundai Santa Cruz Sport Adventure Vehicle putem spune ca este un pick-up de clasa medie care are o caroserie autoportanta asemenea modelului Honda Ridgeline, una dintre cele mai de succes astfel de modele in SUA.

Stilistic Santa Cruz este foarte apropiat de Tucson-ul de generatie noua, exceptia fireasca fiind partea posterioara, unde noul model are o bena compacta de doar 1,323 mm in lungime.

Habitaclul lui Santa Cruz seamana cu cel al lui Tucson, insa SAV-ul are un ampatament extins de la 2,755 mm pana la 3,005 mm.

Pasagerii din spate nu vor fi prea rasfatati de locul dedicat picioarelor, care pur si simplu nu poate fi ajustat din cauza caroseriei specifice de pickup.

Capota bombata a motorului, aripile laterale proeminente, dar si setul de jante cu diametrul de pana la 20 de inch sau stopurile unice promit sa atraga – la randul lor, nenumarate priviri, asemeni celor doua display-uri supradimensionate de la nivelul plansei de bord.

Lista atractiilor principale cuprinde inclusiv un benzinar turbo de 2.5 litri, care lucreaza alaturi de o cutie automata cu opt rapoarte si dublu ambreiaj pentru a livra tuturor celor patru roti peste 275 de cai putere.