Diminetile si serile sunt mai racoroase, semn ca sezonul rece incearca sa faca primii pasi.

Masina ta este pregatita pentru iarna?

Iarna ne mobilizam mai greu, de aceea masina este mijlocul la care apelam cel mai des pentru a realiza drumurile necesare.

In acest caz, trebuie sa-i acordam mare atentie.

Pentru sezonul rece, unui autoturism nu trebuie sa-i lipseasca : lanturile antiderapante, lopata pentru zapada, antigel, lichid de parbriz specific temperaturilor de iarna, insa elementele cele mai importante sunt cauciucurile de iarna!

Schimbarea cauciucurilor pe timpul iernii este necesara.

Avantajul cel mai mare este imbunatatirea performantelor masinii la temperaturi mai mici de 7 grade si nu punem in pericol pe cei din jurul nostru.

Anvelopele pentru sezonul rece au o concentratie mai mare de cauciuc natural si dioxid de siliciu.

Aceasta caracteristica le permite sa-si pastreze flexibilitatea chiar si cand temperaturile coboara sub pragul de inghet.

In timp ce santurile mai adanci de care sunt brazdate le ofera aderenta mai mare pe zapada sau polei, rezistenta mai buna la franare si reduc riscul de acvaplanare.

Cateva aspecte in care cauciucurile de iarna fac diferenta:

Distanta de franare

Anvelopele de iarna sunt special create pentru rularea pe un carosabil dificil in timpul iernii, astfel ca distanta de franare poate fi redusa cu 6 metri pe soseaua umeda si cu 31 de metri pe o sosea acoperita cu zapada iarna.

Precizia directiei

Un mare avantaj al cauciucurilor de iarna este imbunatatirea manevrabilitatii autoturismului si eficientizarea procesului de franare in timp util in situatiile neprevazute.

Banda de rulare are rolul de a sapa in zapada si de a elimina apa, zapada topita si noroiul de pe suprafata de rulare.

 Presiunea anvelopelor

Presiunea anvelopei scade atunci când temperatura de afară este scăzută.

Pentru a compensa acest efect de „temperatură scăzută” iarna, trebuie să adăugați 0,2 bar (rece) la presiunea normală de funcționare.

Si sa nu uitam ca fiecare masina care circula pe drumurile publice trebuie sa aiba in portbagaj un stingator de incendii, o vesta reflectorizanta, un triunghi reflectorizant si trusa de prim ajutor.