Suntem la un pas distanta de venirea sezonului rece iar soferii trebuie sa isi verifica masina din timp petru siguranta lor si a celor din jur.

Avem 5 lucruri care ar trebui verificate in fiecare an inaintea venirii timpului rece.

Masoara incarcarea alternatorului

La primele semne de iarna, e bine sa mergem la un service auto sau la un electrician care sa ne verifice bateria si incarcarea alternatorului cu un ampermetru.  Putem astfel sa aflam daca bateria e pe duca si daca alternatorul incarca.

Verifica toate lumini

Soferi nu isi dau seama ca odata cu venirea frigului vine si o zi mai scurta, cu lumina putina. Becurile conventionale cu filament se ard destul de des mai ales din cauza gropilor care le slabesc.

La final de vara e bine sa verifici toate luminile masinii ca sa te asiguri ca becurile de la frana, pozitii, faza scurta si asa mai departe sunt bune.

Cum stai cu franele?

Multi soferii tind sa mearga cu placutele uzate pana cand aud un zgomot foarte puternic ceea ce inseamna ca au ajuns fier pe fier. 

Ideal este ca la inceput de iarna sa te duci cu masina intr-un service pentru a verifica toate elementele importante, cum ar fi frane, directie, articulatii, suspensii si multe altele pentru siguranta in trafic.

Lichidele care ingheata

Ultimul lucru pe care ai vrea sa-l patesti la venirea gerului este sa te surprinda cu lichide care pot ingheta in motor. Mai precis, lichidul de racire motor si cel de curatare parbriz.

Anvelopele potrivite

Cum ajunge temperatura sa scada sub 7 grade Celsius media zilei, trebuie sa trecem la pneurile de iarna.

In plus, e bine sa ne asiguram ca anvelopele noastre de iarna au profil peste 5 mm si ca nu au alte defecte, cum ar fi crapaturi, galme, uzuri neuniforme.