Debutul modelului de lux al companiei din Stuttgart va avea loc in aceasta toamna, in cursul lunii septembrie.

Automobilul asteptat cu sufletul la gura de o intreaga planeta va beneficia de airbag-uri capabile sa protejeze ocupantii locurilor spate in cazul unui accident frontal.

Producatorul din Stuttgart nu a facut, si alte precizari cu privire la sistemul respectiv de siguranta, dar din fotografie pare sa reiasa ca inovatoarele airbag-uri vor avea forma literei U si vor fi instalate in scaunele soferului / pasagerului fata.

Cel mai nou comunicat de presa mai vorbeste si despre alte echipamente menite sa asigure siguranta pasagerilor de la bord, precum functia PRE-SAFE® Impulse Side. Care va lucra alaturi de viitoarea suspensie E-ACTIVE BODY CONTROL pentru a ridica caroseria in cazul unui impact lateral.

Urmatorul Mercedes S-Class va fi oferit spre vanzare si intr-o versiune complet electrica, ce va putea sa parcurga peste 700 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei din dotare.

In plan estetic, automobilul nu va aduce mari imbunatatiri, ultimele imagini  scotand la iveala mai degraba o evolutie subtila decat o revolutie in adevaratul sens al cuvantului. Nu insa si la interior, acolo unde potentialii clienti vor descoperi un display tactil de dimensiuni generoase, care transforma comenzile fizice in simple elemente de domeniul trecutului.