masina veche jante

Istoria jantelor din aliaj

De-a lungul timpului jantele din aliaj au reusit sa se impuna pe piata auto, iar in zilele noastre au devenit un echipament standard pentru un autovehicul.

Jantele din aliaj au fost create in urma cu peste doua decenii, preturile de achizitie fiind prohibitive pentru un spectru lung de clienti. In ziua de astazi jantele din aliaj au ajuns o alternativa viabila pentru cele clasice de tabla, fiind folosite in tandem cu pneuri de vara.

Avantajele jantelor din aliaj

Pe langa rolul estetic care schimba profund imaginea unui autoturism , jantele din aliaj au in compozitie aluminiu si magneziu care confera o rigiditate crescuta in comparatie cu jantele de tabla. asigurand masinii un plus de stabilitate. Nemaivorbind de eficacitatea acestora datorita calitatilor termodinamice care permit o mai buna racire a sistemului de franare. Totusi minusul lor ar fi faptul ca la drumurile neasfaltate sau cu gropi jantele de aliaj se pot deteriora si pot genera avarii serioase asupra autoturismului.

La inceput jantele din aliaj erau turnate dintr-o singura bucata, insa ulterior prin modificarea tehnologiilor, s-a permis realizarea de jante din aliaj multibloc, partile fiind prinse intre ele prin intermediul unor suruburi. Avantajul acestora este faptul ca ofera posbilitatea de a schimba anumite piese din componenta lor. Tot la inceput, jantele din aliaj erau fabricate intr-o singura culoare si anume argintiu, acum fiind disponibile intr-o varietate de culori extravagante.

Se recomanda ca accesorizarea autoturismului cu jante din aliaj sa se faca numai cu produse de origine controlata si in conformitate cu specificatiile tehnice furnizate de catre constructorul autoturismului.