Chrome

Se stie foarte bine ca jantele din aliaj au un rol foarte important in materie de siguranta la rulare, in ciuda faptului ca sunt multi soferi care le considera doar un accesoriu estetic. Jantele din aliaj influenteaza comportamentul masinii!

In ultimii ani, productia de jante din aliaj a avut o evolutie spectaculoasa si intr-un timp relativ scurt. In zilele noastre, oferta de jante din aliaj este foarte variata si adaptata pentru orice buget.

Totusi principalul motiv pentru care soferii prefera jantele din aliaj este inca unul pur estetic, aspectele tehnice fiind pe un plan secundar. Totusi pe langa aportul estetic, jantele din aliaj au o precizie de fabricatie superioara si au o durabilitate mai buna. Greutatea redusa ce ajuta atat la demaraj cat si la franare, precum si stabilitatea in curbe sunt alte avantaje ale jantelor din aliaj. Ar mai fi de precizat ca ele asigura o racire mai rapida si eficienta a rotii.

Ca si o concluzie, pe langa rolul estetic, care bineinteles este si el important, in momentul in care doriti sa achizitionati jante din aliaj trebuie sa verificati proveninenta acestora, gradul de uzura si daca specificatiile tehnice respecta recomandarile constructorului masinii si daca sunt omologate de catre RAR.