Mercedes-Benz “Concept IAA” (Intelligent Aerodynamic Automob

La cel mai mare eveniment auto care are loc in Germania la Salonul Auto de la Frankfurt, Mercedes-Benz Intelligent Aerodynamic Automobile si-a făcut aparitia pe scena si i-a lasat pe spectatori fara reactie. Prototipul cu numele oficial Mercedes-Benz IAA Concept este un coupe senzual cu forme fluide.

mercedes benz concept iaa 2

Inginerii si designerii celebrei marci au fost provocati sa-si imagineze cum ar arata o masina Mercedes-Benz care sa
pastreze caracterul marcii, dar sa ofere imaginea unui model cu un coeficient aerodinamic de varf. Prin urmare, cu ajutorul unor eleroane si spoilere active, conceptul trece rapid de la o lungime de 5.04 metri la 5.43 metri si la un coeficient aerodinamic Cx 0.25 la 0.19, o valoare foarte buna chiar si pentru un prototip. Asadar, o serie ampla de elemente vor modifica forma masinii, transformand-o intr-un campion mondial al aerodinamicii: opt elemente vor extinde masina cu 25 mm în față si 20 mm in spate, pentru a asigura un flux superior al aerului. Odata cu cresterea vitezei, jantele Active isi vor modifica si ele forma, devenind discuri perfect aerodinamice, in timp ce lama din grila frontala se va muta automat cu 60 mm catre spate. Sub capota gasim un sistem de propulsie hibrid plug-in care genereaza un maxim de 279 de cai putere.

La exterior avem un amestec exclusivist de design si elemente aerodinamice. Interiorul Conceptului IAA combina caracterul sportiv super stilat cu luxul modern. Alegerea materialelor precum si a culorilor are la baza combinatii de antracit si alb, dar si de aluminiu si sticla slefuita.

mercedes benz concept iaa 4

Conceptul Mercedes-Benz IAA pune in practica inovatiile inteligente pentru a rezolva vesnicul conflict dintre functie si estetica si demonstrează ca inca avem o gramada de idei in privinta obtinerii unei eficiente superioare”, a declarat Prof. Dr. Thomas Webe, sef al Departamentului de Dezvoltare a Autoturismelor Mercedes-Benz.

 

Daca acest concept Mercedes-Benz IAA va ajunge in showroom-uri sau doar in saloanele de prezentare, ramane de vazut, insa pana atunci, sa ne bucuram de o calatorie in viitor.

mercedes benz concept iaa 3