morgan ev3 masina electrica

Marca britanică Morgan a adus la Salonul Auto de la Geneva cea mai atipica masina electrica din lume, ea avand trei roti. Masina dispune de un design vintage motorizat 100% electric care reuseste performante de top: 9 secunde pentru 0-100 km/h.

Modelul creat de Morgan imbina liniile preluate din anii ’50 cu cele mai noi tehnologii, avand sub capota un sistem de propulsie full-electric. Masina creata de Morgan poarta denumirea EV3 si ii ofera conducatorului auto aceleasi senzatii unice derivate din prezenta unui cockpit deschis, dar intr-o liniste deplina contrastanta cu sunetul baritonal dezvoltat de motoarele pe care compania britanica le-a utilizat pana in prezent.

Daca in versiunea „traditionala” putem vorbi de un vehicul care utilizeaza un motor de 2.0 litri de 115 CP care reuseste sa atinga viteza de peste 160 km/h, varianta electrica vine cu performante asemanatoare: 9 secunde pentru 0-100 km/h si o viteza maxima de cca 150 km/h. Autonomia ineditului model electric este de 240 de kilometri, lucru facilitat de faptul ca modelul Morgan cantareste 500 de kilograme.

Pretul lui Morgan EV3 va fi in jur de 35-40.000 de euro, iar vanzarea va incepe spre finalul anului 2016.

morgan ev3 masina electrica 2