rescue masina 3

Compania romaneasca Ghe-o Motors a lansat un concept denumit Rescue, o masina capabila sa ajunga pana si in cele mai inaccesibile locuri din Romania, in momentul in care vietile oamenilor sunt puse in pericol.

conceptul ati putut sa-l admirati la Salonul Auto Bucureşti si Accesorii 2013. El a luat nastere din dorinta lui Cristian Vlad (design si proiectare) si Bogdan Oprea (seful BGS). Ei si-au dorit sa creeze o masina capabila sa faca fata situatiilor extreme si pentru a salva cat mai multe vieti.

rescue masina 2rescue masina

Ideea lor a fost pusa in practica, cu o investitie de aproximativ 500.000 de euro, suportata de Bogdan Oprea. Inainte de a intra in productie, masina a fost testata timp de un an prin zone foarte greu accesibile.

Rescue are in dotare senile care pot fi montate in doar o jumatate de ora, reusind sa treaca, astfel, peste orice obstacol. Pentru stingerea incendiilor, autovehiculul poate transporta un rezervor de 650 de litri de apa. Sub capota, Rescue dispune de un motor LS2 V8 de 6.0 litri care dezvolta 400 CP si are un cuplu maxim de 600 Nm.

Conceptul mai este dotat cu portbagaj pliabil, o targa medicala cu acces pe usa laterala, sistem plug, terratrip GPS.

Rescue de 400CP costa 119.000 euro fara TVA, iar versiunea Diesel de 218CP, costa 79.000 euro fara TVA.