Fondatorul companiei americane Tesla a vorbit despre viitorul industriei auto in cadrul unui eveniment organizat la Rhode Island. Printre altele, acesta a facut cateva afirmatii despre masinile autonome.

Cu totii stim incotro se indreapta industria auto, si fie ca ne place, fie ca nu, masinile autonome, sau cu alte cuvinte, cele care se conduc singure sunt viitorul. Momentan, marii constructori de automobile testeaza astfel de vehicule pe mai multe drumuri publice din Statele Unite, iar datele sunt uneori incurajatoare. Spunem uneori, deoarece in unele cazuri s-a demonstrat ca o masina, fie ea foarte inteligenta, nu poate reactiona ca si un om.

Un pionier in domeniul masinilor si tehnologiilor autonome este fara indoiala Tesla, care continua sa uimeasca lumea cu modele si cu sisteme care mai de care mai SF. Desigur, toate acestea nu puteau fi dezvoltate fara creierul din spatele brand-ului, si anume fondatorul companiei, Elon Musk.

In cadrul unui eveniment care a avut loc la Rhode Island, Elon Musk a vorbit despre viitorul masinilor autonome si despre rolul esential pe care acestea il vor avea in industria auto. Potrivit acestuia, peste 20 de ani, cine nu va avea o astfel de masina, este ca si cum ar avea un cal.

Daca ar fi sa zicem, peste 20 de ani, toate masinile vor fi electrice si autonome. Nu va exista volan. Peste 20 de ani? Va fi ca si cum ai avea un cal. Oamenii au cai, ceea ce este bine. Vor exista oameni care nu vor avea masini autonome, la fel cum vor exista oameni care vor avea cai. Va fi doar foarte ciudat sa folosesti asta ca mijloc de transport„, a declarat acesta.