vehicul falcatus vladimir putin

Doua noi tipuri de vehicule blidante au fost create pentru a intra in curand in fortele speciale ale Serviciului Federal de Securitate (FSB), acestea fiind confirmate de liderul rus Vladimir Putin si ministrul apararii Serghei Soigu.

Primul vehicul seamana mult cu Batmobilul sau cu blindatul din jocul Half-Life 2. Acesta poarta denumirea de Falcatus si a fost dezvoltat de uzina de automobile din Gorki GAZ. Falcatus are o greutate de 12 tone, reusind sa dezvolte o viteza de pana la 200 de km pe ora, datorita motorului YMZ -7E 846 si de asemenea poate transporta pana la zece persoane.

Falcatus este o masina universala a serviciilor speciale, dar este si un blindat proiectat sa fie eficient in conditiile unui razboi urban. Vehiculul rus are corpul in forma de V pentru ca undele provocate de eventuale explozii sau proiectile sa ricoseze mai bine de pe el.

Celalalt vehicul poarta denumirea de Viking si este dotat cu un sasiu preluat tot de de la un camion KAMAZ.

Conform postului de televiziune, Zvezda, tehnologiile dupa care au fost construite cele doua tipuri de masini blindate reprezinta secret de stat.