janta aluminiu vs janta otel

Cand se apropie anotimpul rece va ganditi la alegerea unui set de roti si aveti de ales intre doua tipuri: jante de aliaj sau jante de otel. Multi dintre voi va intrebati care sunt avantajele si dezavantajele pentru fiecare tip de janta. Ei bine, haideti sa vedem.

In primul rand janta de aliaj reprezinta un plus din punct de vedere estetic. Ele sunt mai usoare decat jantele de otel si au o precizie de fabricatie foarte buna. Un alt lucru important este rezistenta si durabilitatea lor care sunt mai mari. Un alt aspect este ca jantele de aliaj ajuta la franare. De asemenea ele necesita o ingrijire speciala, mai ales in timpul iernii, pentru a evita actiunea nociva a materialelor antiderapante, a prafului sau al noroiului.

Principalul avantaj al jantelor de otel fata de jantele de aluminiu ar fi pretul mai bun. De ce sunt mai ieftine? Foarte simplu, costul jantelor de aluminiu este mai mic pentru materiale si manopera fata de jantele de aliaj. Jantele de aluminiu pot fi gasite in doua variante de finisaje si anume negru sau metalizat. Un plus pe care vreau sa-l amintesc este modificarea aspectului care se face relativ usor si ieftin prin inlocuirea capacelor protectoare.

Dupa cum v-am prezentat mai sus, ambele tipuri de jante aduc avantaje si dezavantaje una fata de cealalta. Pana la urma ramane sa va stabiliti bugetul sau preferintele si sa alegeti ce credeti ca se
potriveste cel mai bine pe masina dumneavoastra.