rus furat autostrada

Nu, nu este un banc! Cand vien vorba de infractiuni economice, criminalitate si pagubirea statului, rusii au dat mereu dovada de imaginatie bogata. Cine s-ar fi gandit insa ca un cetatean sovietic va demola si va vinde 50 de kilometri de autostrada? Este un caz unic si complet neobisnuit, chiar si pentru Rusia.

Pe numele sau, Alexander Protopopov, adjunct al sefului inchisorilor din Rusia, a gasit o modalitate ciudata de a face bani, el demoland un drum din nordul regiunii Komi, o parte impadurita si departe de civilizatie si de mana autoritatilor.

Dupa ce a vandut cele 7000 de traverse de beton, acesta a reusit sa faca un profit de 72.000 de euro, traversele fiind tranzactionate mai apoi de compania producatoare, astfel ca li s-au pierdut urma.

O comisie de investigatie a anuntat ca autostrada a fost vanduta bucata cu bucata, de-a lungul unui an de zile, mai exact in perioada 2014-2015.

Alexander Protopopov va fi cercetat de autoritatile rusesti pentru furt din proprietatea statului si abuz in serviciu. Acesta risca pana la 10 ani de inchisoare.