cele mai usoare jante all time

Weds Sport este un producator de jante usoare, dedicate masinilor sport. Acestia au prezentat acum cativa ani un proiect de jante din carbon uscat care cantareau aproximativ 2.7 kg bucata, adica mai exact putin peste 10 kilograme intregul set. Din acel moment si pana in ziua de astazi, acestea au fost si au ramas cele mai usoare roti din lume.

Weds Sport realizeaza jante din aliaje usoare care cantaresc sub 7 kilograme bucata, dar au si anumite proiecte indraznete. cum ar fi proiectul numit Dry Carbon Wheel care propune un set de roti care cantareste in jur de 10 kilograme, cu totul.

Weds au declarat ca o singura roata din carbon uscat cantareste 2.76 kilograme, ceea ce inseamna ca tot setul are numai 10,9 kilograme in greutate.

Din momentul lansarii, acum 4 ani, japonezii de la Weds Sport au vandut jantele doar in numar foarte mic. Unul dintre motive ar fi acela ca nu sunt extrem de rezistente. Adica nu se preteaza pentru masinile sport, deoarece fibra de carbon este subtire, ca sa aiba o greutate redusa, iar in cazul unor demaraje sau viraje violente, aceasta poate crapa.

Din pacate, cele mai usoare jante din lume au fost si vor ramane doar pentru show. Rotile Weds Sport nu pot fi folosite in conditii normale de drum, asa ca cel mai probabil, in scurt timp vor disparea definitiv de pe piata.

Un astfel de set costa 15.000 de euro.