Gordon Murray Automotive a publicat primele imagini si informatii, cu privire la T.50, poate cel mai tare hypercar lansat in ultimul deceniu.

Gordon Murray este un nume mare in industria auto, creatorul neobisnutului monopost de Formula 1 Brabham BT46 si parintele celebrului McLaren F1.

T.50 este o combinatie intre cele doua proiecte iconice. Din punct de vedere estetic, te duce cu gandul la McLaren F1 prin forma „nasului” sau a parbrizului dar si prin montarea celor doua portiere diedre.

Mai departe, pe plafon avem o priza de aer, o capota cu deschidere neobisnuita, jante din aliaj cu diametrul de 19 inch pe fata si 20 pe spate, difuzor de aer supradimensionat si un ventilator aerodinamic.

Noul GMA T.50 are eleroane dinamice, elemente active pe dedesubt si sase moduri „aerodinamice”: Auto, High Downforce, Streamline, Braking, Test si V-Max Boost.

Noul T.50 este configurat cu trei locuri, scaunul soferului fiind pozitionat pe mijloc. Tocmai de aceea, masina nu are o consola centrala obisnuita, ci un element „plutitor” care integreaza schimbatorul de viteze, fabricat din titan care contine sase trepte.

Cea mai mare inovatie este propulsorul V12 de 3.9 litri, aspirat natural, dezvoltat de Cosworth. Unitatea livreaza 663 de cai putere (700 in modul V-Max Boost), 467 Nm cuplu si, atentie, se tureaza pana la 12.100 de rotatii pe minut.

De mentionat ca fiecare interior va fi facut la comanda, dupa specificatiile clare ale clientilor si mai ales, dupa, dimensiunile fiecaruia.

Murray spune ca va fi o productie limitata a T.50 ,”Doar 100 de clienti imi vor impartasi viziunea”. Hypercar-ul urmeaza sa fie lansat pe piata in ianuarie 2022 iar pretul porneste de la 2.62 milioane de euro, fara taxe.