cod rutier claxon

Asa suna una dintre cele mai ciudate propuneri ale parlamentarilor, care au depus recent un proiect amplu pentru modificarea Codului Rutier.

Legea care zice ca daca claxonezi excesiv risti sa ramai fara permis este greu de pus in practica deoarece in anumite situatii, claxonul este util si poate evita anumite accidente, iar pentru politisti este greu sa demonstreze daca un sofer a claxonat doar pentru a-si arata nemultumirea fata de un blocaj in trafic, de exemplu. Practic, este imposibil ca un politist sa stie cu certitudine cine este soferul care a claxonat in mod excesiv.

Alta propunere ciudata a parlamentarilor vizeaza biciclistii care nu au sonerie, astfel in prezent amenda din Codul Rutier este de 250 lei, iar in urma propunerii ar putea ajunge la 1000 de lei, mai mult decat este pedepsit un sofer care nu semnalizeaza schimbarea directiei, de exemplu.

O alta propunere se refera la interzicerea masinilor cu volan pe dreapta. Toate aceste propuneri vor fi dezbatute in Parlament incepand cu 1 Februarie.