BMW Vision Next 100 concept masina aniversare

Ieri s-au implinit 100 de ani de cand BMW a scris istorie in domeniul auto. Cu ocazia centenarului, in cadrul evenimentului din Munchen, BMW a expus un concept care prefigureaza viitorii 100 de ani ai companiei.

Conceptul a fost denumit Vision Next 100, un concept cu un look fabulos si cu tehnologii pe care avem ocazia sa le vedem doar in filmele SF.

Pentru caroserie, BMW a folosit fibra de carbon si plastic, iar reziduurile au fost folosite pentru realizarea altor elemente ale masinii. Coeficientul aerodinamic este de 0.18 Cx, fiind astfel departe de orice automobil de serie.

Un alt lucru interesant este ca aproximativ 800 de triunghiuri se pot metamorfoza pentru a mula elementele vizuale dupa modul in care sofezi sau dupa pericolele de afara, tehnologie denumita Alive Geometry.

BMW Vision Next 100 este un concept autonom care foloseste modurile Boost si Ease astfel incat, sofatul sa poata fi impartit intre sofer si masina. Prin urmare, in modul Boost, totul se adreseaza soferului, iar masina comunica cu tine, in timp ce in modul Ease, vehiculul trece in modul autonom si te duce in siguranta oriunde doresti.

Interiorul este unul 100% ecologic, deoarece BMW renunta la materialele traditionale si foloseste doar materiale reciclate.

Conceptul BMW Vision Next 100 este un concept inovator si futurist la modul cel mai extrem. Este inca o dovada ca BMW este una dintre cele mai tari marci auto din lume si cu siguranta asa va ramane si pe viitor.

BMW Vision Next 100 concept masina aniversare 3

BMW Vision Next 100 concept masina aniversare 2

BMW Vision Next 100 concept masina aniversare 4