Marele castigator va fi anuntat la inceputul primaverii acestui an, in ziua de 1 a lunii martie.

Batalia dintre Dacia Sandero si Mercedes S-Class se termina cu remiza. Ambele au fost eliminate din cursa pentru Masina Anului 2021 in Europa.

De o soarta similara au avut parte si singurul Audi din competitie, ambele BMW-uri, celelalte trei produse ale companiei cu sediul in Stuttgart, iar lista poate continua la nesfarsi.

Juriul Masina Anului în Europa, compus din aproape 60 de jurnalisti, a anuntat cei 7 finalisti. 

Celebra competitie cunoscuta publicului sub denumirea de Masina Anului 2021 in Europa a intrat pe ultima suta de metri, iar castigatorul va fi ales din urmatoarele sapte nume:

– Citroen C4;

– Cupra Formentor;

– Fiat 500;

– Land Rover Defender;

– Skoda Octavia;

– Toyota Yaris;

– Volkswagen ID.3.

Printre masinile care nu s-au calificat se numara Audi A3, BMW Seria 2 Grand Coupe, BMW Seria 4, Dacia Sandero, Ford Explorer si Ford Kuga, Honda e și Honda Jazz, Hyundai Tucson, Kia Sorento, Mazda MX-30, Mercedes GLA, GLB, GLS and S-Class, Peugeot 2008, Polestar 2, Seat Leon, Toyota Mirai și Volkswagen Golf.

Pentru a se putea califica, toate masinile trebuiau să fie disponibile spre comercializare în cel puțin cinci tari din Uniunea Europeană pana la finalul anului 2020.

Cu nu mai putin de trei produse diferite in finala, Grupul Volkswagen are aproape 50% sanse sa dea Masina Anului 2021 in Europa, batalia pentru aceasta distinctie ducandu-se intre Skoda Octavia si Volkswagen ID.3.

Titlul Masina Anului în Europa a fost acordat pentru prima dată în anul 1964.

Primul castigator a fost modelul Rover 2000. Anul trecut, titlul i-a revenit modelului Peugeot 208.