Ultima masina cumparata de celebrul rapper american Tupac Shakur a fost un Hummer H1, cu o luna inainte de tragicul eveniment in care acesta si-a pierdut viata.

In noaptea de 7 septembrie 1996, dupa ce a participat la meciul de box dintre Bruce Seldon si Mike Tyson la arena MGM din Las Vegas, 2Pac a fost impuscat mortal pe bulevardul Las Vegas in timp ce se afla in masina. Vinovatii nu au fost prinsi nici pana in ziua de astazi.

Acest Hummer H1 care i-a apartinut lui 2pac a fost cumparat cu 337,114 de dolari la licitatia organizata de RR Auction.

Masina a fost echipata cu lumini off-road Dick Cepek de 38 inchi, un reflector care se invarte 360 de grade, jante si anvelope off-road supradimensionate GC Package si, in partea din spate pe lateral gasim inscriptionat cuvantul „Eliminator”.

Hummer H1 detinut de Tupac ShakurHummer H1 detinut de Tupac Shakur

Interiorul bej este completat de un sistem audio Clarion, GPS Sony, un sistem central de umflare a rotilor, aer conditionat sau geamuri fumurii.
Hummer-ul este propulsat de un motor V8 turbodiesel de 6.5 litri si cutie automata.
Masina vine impreuna cu un set personalizat de numere de inmatriculare „YANKPAK” si cu doua copii ale certificatului de inmatriculare, unde Tupac Shakur este trecut ca detinatorul initial al masinii.