Cu siguranta ai mai vazut in trecut tot felul de concepte de anvelope care nu mai au nevoie de aer. Mai exact in locul camerei de umflare au fost montate cateva lamele elastice care confera confortul optim. Acum, cei de la Bridgestone, pun in aplicare conceptul Air Free si realizeaza anvelope de serie pentru biciclete.

Cum functioneaza conceptul Air Free?

Conceptul „Air Free” este o tehnologie care elimina nevoia de a umfla anvelopele necesara sustinerii greutatii, folosind o structura unica realizata din spite care se afla in partea interioara a rotii. In plus, materialele utilizate pentru spite si cauciuc ajuta la utilizarea mai eficienta a resurselor.

Bridgestone Corporation si Bridgestone Cycle Co. Ltd anunta dezvoltarea unei noi generatii de anvelope pentru biciclete, care pune in aplicare conceptul „Air Free” Aceasta tehnologie permite fabricarea unor anvelope pentru care nu este necesara umflarea cu aer. Companiile vor avansa studii de fezabilitate, astfel incat noul produs sa fie disponibil pe piata pana in anul 2019.