Nu doar masinile din Romania se strica, cu siguranta, insa tara noastra este un mai speciala din acest punct de vedere. Deoarece drumurile sunt proaste, carburantii sunt de calitate slaba si reperatiile se fac cu piese contrafacute si uneori de mantuiala soferii romani ajung deseori la service cu masina. Totusi care sunt principalele probleme pentru care soferii din Romania ajung la service cu masina?

1. Probleme la directie

Pe primul loc in topul celor mai numeroase probleme cu care se confrunta soferii romani se afla directia.

2. Probleme la suspensie

Pe locul doi se afla problemele legate de suspensie. Aici intra amortizoare uzate sau care curg dupa numai o perioada scurta de utilizare, flanse de amortizor si chiar arcuri de suspensie rupte.

3. Probleme la frane

Pe urmatoarea pozitie cu 15% se afla problemele legate de frane. Evident, aici nu intra schimbul periodic de placute si chiar discuri, ci probleme tehnice.

4. Probleme cu ambreiajul

Tot 15% din cei care ajung intr-un service cu probleme au nevoie si de un ambreiaj nou. Traficul aglomerat, fobia soferilor fata de transmisiile automate si lipsa experientei la volan fac ca ambreiajul sa fie una din piesele de schimb cele mai cautate.

5. Probleme electrice

Pe ultimul loc in topul problemelor cu masina se numara cele electrice. Un procentaj mare de 5% este reprezentat de automobilele cu probleme electrice, cum ar fi senzori, sonde, martori de bord si asa mai departe.