Constructorul britanic de automobile a lansat de curand un nou hypercar, pe care l-a denumit Senna. Productia este limitata la 500 de exemplare, care au fost deja vandute, iar debutul oficial va avea loc in martie 2018, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Ayrton Senna da Silva a fost unul dintre cei mai buni, poate chiar cel mai bun pilot care a concurat vreodata in Campionatul Mondial de Formula 1. Brazilianul a inceput de jos, de la o echipa destul de obscura (Toleman) si s-a luptat cu cei mai buni piloti ai vremii.

A ajuns apoi la Lotus, iar mai apoi la McLaren Honda, alaturi de francezul Alain Prost. Aici se poate spune ca a facut istorie cu cele trei titluri mondiale adjudecate in 1988, 1990 si 1991, dar si cu rivalitatea uneori impinsa peste limite cu pilotul francez. Senna a plecat mai apoi la Williams si si-a gasit sfarsitul in 1994, in „infamul” viraj Tamburello al circuitului Imola.

Insa perioada petrecuta la McLaren ramane de referinta, iar in cinstea acestui zeu al volanului, constructorul britanic de automobile a lansat acum un nou hypercar, denumit Senna.