La sfarsitul anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles in perioada 18 – 27 noiembrie, Alfa Romeo scotea la suprafata primul SUV din istoria de peste un secol a companiei. Denumit Stelvio, respectivul model concureaza cu Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLC, printre altele.

In Romania, preturile pornesc de la 43.774 de euro, iar clientii au de ales intre doua unitati turbo cu patru cilindri. Este vorba, mai precis, despre un benzinar de doi litri si 200 sau 280 CP, care „concureaza” cu un diesel de 2.2 litri, oferit de producatorul italian alaturi de 150, 180 si, intr-un final, de 210 CP.

Pe langa detaliile anterior mentionate, despre noua Alfa Romeo Stelvio se mai poate spune si ca va sta la baza celui de-al doilea SUV al companiei. Acesta nu are pentru moment un nume, ci doar un scop bine stabilit: sa se bata de la egal cu Audi Q7, BMW X5 ori Mercedes GLE.

Conform unor informatii obtinute de publicatia AutoExpress, lansarea oficiala al noului SUV de la Alfa Romeo va avea loc in cursul anului 2020.