Mercedes a venit in ’81 la Frankfurt, numit de nemti un Mercedes pentru noul mileniu. Forma ciudata a caroseriei avea si un nume: Kammback.

Mercedes-Benz C111 a fost o serie de automobile experimentale produse in anii ’60-’70. Compania experimenta cu tehnologii noi, inclusiv motoare Wankel si a folosit platforma C111 de baza. Alte caracteristici experimentale includ suspensie spate, usile de tip gullwing si un interior luxos cu ornamente din piele si aer conditionat.

In 1978 a atins 322 km/h pe circuitul de la Nardo avand un motor diesel.

Mercedes C112 era cat pe ce sa devina model de serie dar, nemtii s-au hotarat pana la urma sa il abandoneze.

Mercedes-Benz S500 Shooting Break by Zagato este rezultatul unei colaborari intre brand-ul din Stuttgart si Zagato. A fost replicat intr-un singur exemplar in 1994.

Un designer de la Porsche a creat conceptul W311 in 1978 insa Mercedes nu a dorit sa-l produca in serie. Tocmai de aceea, Schulz si-a creat propria compania – Isdera – si a lansat modelul Imperator 108i bazat pe acest concept.

Conceptul F100 lansat in anul 1991, la Detroit, pentru a arata lumii intregi mai multe inovatii in materie de design, confort si control.

Karmann Mercedes-Benz R129 Gullwing Prototype este un SL din generatia R129 cu celebrele usi gullwing. Si nu s-a produs niciodata.

Conceptul NAFA a fost prezentat lumii in 1981 de nemti ca prim pas in dezvoltarea unei masini de oras.

Mercedes-Maybach 6 unul dintre cele mai moderne concepte ale nemtilor, dar unul care cu siguranta va ramane in istoria brand-ului pentru frumusetea lui.