prima masina inmatriculata romania

Prima masina care a circulat pe strazile Romaniei este un FN Herstal. Aceasta este fabricata la Liege (Belgia), in anul 1900 si face parte dintr-o serie de 47 de automobile produse de companie. Cea despre care vorbim astazi este numarul 40 din aceasta serie. Motorul masinii poate fi pus in functiune cu ajutorul unei manivele.

Cui ii apartinea primul autoturism inmatriculat in Romania?

Cel care a detinut primul autoturism din Romania èste Bazil G. Assan primul roman care a explorat regiunile arctice si primul roman care a facut o calatorie in jurul lumii. Familia sa a construit prima moara cu aburi de la Bucuresti si de asemenea a fost implicat in industria alimentara si in industria petrolului.

P.S.: Deoarece printul George Valentin Bibescu dorea ca automobilul lui sa fie primul inmatriculat, dar vehiculul lui Assan primise deja nr. 1, Prefectura Capitalei a gasit o solutie de compromis, inregistrand autoturismul printului cu numarul 0.

Cand a avut loc primul examen de conducere oficial?

Primul examen de conducere oficial a avut loc pe data de 10 ianuarie 1908, cand deja in Capitala erau sute de masini.

Permisul se obtinea dupa absolvirea unei probe de viteza in timpul careia ofiterul examinator arunca in fata masinii o perna. Soferul trebuia sa franeze instantaneu.