volkswagen emisie gaze scandal

Scandalul Dieselgate aduce consecinte financiare dezastruoase pentru grupul Volswagen. Peste 78 de miliarde de euro vor putea pierde cei de la Volkswagen in urma acestui scandal, mai mult decat a cheltuit BP după deversarea de petrol in Golful Mexic.

Grupul Volkswagen a pus deja deoparte 6.5 miliarde de euro pentru a remedia situatia vehiculelor care au trisat la testele de emisii, insa aceasta suma ar putea fi insuficienta. Un purtator de cuvant al companiei germane a declarat ca ”aceste cifre sunt pure speculatii. Calculele sunt un nonsens”.

Conform unui sondaj valoarea maxima se apropie de 80 de miliarde, iar cea minima se opreste la 23 de miliarde de euro, de 3.5 ori mai mult decat estima VAG.

Volkswagen va rechema masinile in service pentru a gasi un remediu. Acest remediu ar putea duce inevitabil la o crestere a consumului. Acest aspect negativ, precum si lovitura suferita de brand in urma scandalului, ar putea duce la o depreciere serioasa a masinilor VW afectate, in momentul revanzarii. Aproximativ 11 milioane de masini vor fi rechemate in service, mai mult decat a vandut Volswagen in tot anul trecut. De asemenea, cele 78 de miliarde de euro ar reprezenta de sapte ori venitul net al companiei pe anul 2014.