Avarii in mers

In Romania si in alte cateva tari europene, cel mai popular semn intre soferi este facut cu avariile, fiindun semn de multumire prin care alt sofer pe care l-ai lasat sa se bage sau l-ai lasat sa intre de pe o alta strada iti spune „multumesc”. Din pacate, semnul cu avariile este printre putinele semne care reprezinta ceva pozitiv in traficul din Romania.

Flash in intersectie

Un alt semn al soferilor care este pozitiv e cel in care primesti flash-uri in intersectie. De obicei, aceste flash-uri reprezinta ca acea masina te lasa sa te bagi. La acest gest se raspunde cu avariile pe care le-am mentionat mai sus.

Frana brusca in fata ta

Poate cel mai agresiv si nedorit semn din partea unui alt sofer este sa-ti puna o frana brusca, aparent fara motiv, in fata ta, oblgindau-te sa franezi si tu.

Frana brusca se pune exclusiv de soferii frustrati pe care i-ai necajit mai devreme in trafic, de aceea trebuie mereu sa pastrati distanta fata de masina din fata dvs.

Flash din spate

Un semn negativ cunoscut de toata lumea este intalnit mai ales pe autostrazi, in momentul in care incerci sa depasesti un TIR dar se gaseste o masina de lux sa vina din spate si sa dea flash-uri cu impresia ca pe a doua banda doar el are voie sa circule.

Flash din contrasens

Un alt semn pozitiv in trafic este atunci cand vezi la masinile de pe contrasens ca dau flash-uri, ceea ce inseamna ca mai in fata este Politia Rutiera. Cu alte cuvinte flash-uri din contrasens sunt, de fapt, o alarma ca sa reduci viteza daca nu vrei sa te ia radarul.