Lumea a vazut o multime de nebunii de-a lungul timpului, iar Cartea Recordurilor Guinness a inregistrat o buna parte din ele. Aici este inregistrata si cea mai lunga masina din lume. Este vorba despre o limuzina realizata in anii ’80, record ce nu a fost inca depasit si, cel mai probabil, nici nu va fi.

Limuzina despre care vorbim are o lungime de peste 30 de metri, adica cam cat un bloc cu 10 etaje. Da, candva, a existat un vehicul care mergea pe strazi de lungimea asta. Un vehicul cu 26 de roti, articulat la mijloc pentru a putea lua curbele, care avea chiar si o pista de elicopter, un jacuzzi si mai multe camere la interior.

Povestea celei mai lungi masini din lume incepe in anii ’80, cand Ohrberg s-a gandit sa realizeze un vis american, adica cea mai lunga masina de pe glob. Totul a pornit de la un Cadillac Eldorado, din care la final nu a mai ramas mare lucru, dar a iesit o masina cu 6 roti viratoare in fata, cu 8 la mijloc, acolo unde se si articuleaza masina, dar si cu 12 roti in spate, unde era nevoie de sustinere suplimentara.

Si pentru a fi totul la superlativ, limuzina realizata care avea 100 de picioare, adica putin peste 30 de metri lungime, a fost echipata cu o pista de elicopter si un jacuzzi, de unde si nevoia de a avea 12 roti in spate. La interior existau mai multe asa zise camere, cu canapele si fotolii, televizoare, bar-uri si chiar mese pentru mancat, in total reusind sa se distreze in acelasi timp peste 50 de persoane. Interesant este ca totul era functional si masina, desi cu o viteza extrem de mica, se putea deplasa singura, desi acest lucru se facea destul de dificil.

Acum, cea mai lunga masina din lume zace in spatele unui muzeu denumit Autoseum, in Mineola, Statele Unite.