Constructorul italian a lansat cu putin timp in urma conceptul Terzo Millennio. Acesta se vrea a fi supercar-ul viitorului si a fost dezvoltat impreuna cu prestigioasa universitate Massachusetts Institute of Technology, sau pe scurt MIT.

Pentru a intelege de fapt ce este acest concept, nu trebuie decat sa-i intelegi numele: Terzo Millennio. Asadar, este un supercar pentru mileniul trei, un supercar al viitorului cu o caroserie extrem de aerodinamica, un sasiu foarte usor si un propulsor electric.

Mai exact, conceptul Lamborghini Terzo Millennio este propulsat de patru motoare electrice alimentate de mai multe supercapacitoare, si de alte echipamente care stocheaza energia, montate intre panourile de caroserie. Acestora li se alatura si un sistem KERS de recuperare a energiei.

Inginerii si specialistii de la MIT cauta acum noi solutii pentru a rezolva problema caroseriei din fibra de carbon. Acestia sustin ca acele baterii si echipamente care stocheaza energia pot afecta in timp panourile de caroserie, astfel ca vor sa dezvolte o fibra de carbon care se repara singura in cazul aparitiei unor crapaturi sau rupturi.

Pe scurt, italienii sustin ca in cazul detectarii unor crapaturi „nise micro-canale umplute cu substante cicatrizante” ar urma sa repare zona cu probleme.