Constructorul japonez de automobile i-a uimit pe toti cei prezenti la Salonul Auto de la Tokyo cu unul dintre cele mai frumoase concepte ale momentului. Denumit Kai Concept, acesta anunta viitoarea generatie Mazda 3.

Nu au ei popularitatea brand-urilor germane precum BMW, Mercedes, Volkswagen sau Audi, insa atunci cand vine vorba de design, japonezii de la Mazda arata ca mai au multe de spus in industria auto.

Dovada sta in cel mai recent concept, pe care brand-ul asiatic l-a prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo. Dupa cum spuneam mai sus, acesta anunta cea de-a patra generatie Mazda 3 cu care vom face cunostinta de-abia anul viitor, iar primul lucru care iti capteaza atentia este design-ul exterior.

Noutatea absoluta insa o reprezinta motorizarea Skyactiv-X pe benzina, cu aprindere prin compresie. Potrivit inginerilor de la Mazda, aceasta combina avantajele pe care le au agregatele pe benzina si cele diesel, sau cu alte cuvinte are „plaja de turatii a unui motor pe benzina si consumul, cuplul si raspunsul initial al unui motor diesel.”