In urma cu aproximativ trei decenii, cu ocazia evenimentului de la Salonului Auto desfasurat la Frankfurt in toamna anului 1987, BMW prezenta in fata lumii intregi cel mai ciudat produs german din toate timpurile.

Vorbim, mai precis, despre modelul Z1, o decapotabila cu doua locuri construita pe platforma Seriei 3 si, totodata, echipata cu un benzinar in sase cilindri, de 2.5 litri si aproximativ 170 de cai putere.

Nu performantele au reprezentat insa puncul forte al respectivului automobil de origine germana, intrat in productia de serie aproximativ 12 luni mai tarziu de la momentul premierei sale mondiale.

Dupa cum se va vedea si in urmatorul material video, principalul punct de atractie al modelului BMW Z1 consta in cele doua portiere – care nu se deschid in mod normal, ci se retrag in caroserie.

Un alt detaliu interesant cu privire la decapotabila germana construita pe platforma Seriei 3 se afla in stransa legatura cu pretul de vanzare: 80.000 de marci.

Probabil ca acesta este si motivul pentru care productia modelului BMW Z1 nu s-a intins decat pe o perioada scurta de doi ani, timp in care de pe portile fabricii au iesit undeva in jurul a 8.000 de exemplare.