premontare anvelope 2

Un lucru foarte important si recomandat de toti producatorii de jante il reprezinta pre-montarea jantelor pe masina fara anvelope. Care este scopul? Se va urmari ca acestea sa nu interfereze cu elementele de suspensie ale masinii, cu sistemul de franare, aripi, etc, chiar daca sunt recomandate de catre producator.

Spre deosebire de jantele originale, jantele after-market se livreaza impreuna cu inele de centrare, care se fixeaza pe butucul masinii si pe gaura centrala care se afla in spatele jantei.

Ce se intampla daca nu montati aceste inele? Nemontarea acestor inele poate provoca vibratii pe timpul rularii. Fiecare marca de masina are inele de o anumita dimensiune.

Jantele se vor monta cu sistemul de prindere propriu al producatorului. Intotdeauna acesta se va livra impreuna cu jantele. Este vorba de 4 inele de centrare si 16 sau 20 suruburi ( piulite dupa caz ) si in functie de numarul de gauri de prindere al masinii.

Pentru echilibrare se recomanda plumbi adezivi in vederea protejarii finisajului jantei impotriva zgarieturilor si implicit impotriva coroziunii.