Celebra Honda Civic Type R a primit de curand un facelift major. Anuntata chiar in prima parte a lui 2020, versiunea mult imbunatatita a sportivei japoneze a fost lansata recent si pe piata din Tara Soarelui Rasare.

Modelul sport aduce o serie de imbunatatiri, printre care un design revizuit, performanta aerodinamica imbunatatita si adaugarea pachetului de tehnologii si sisteme de asistenta a soferului Honda Sensing.

Honda spune că a introdus un nou volan acoperit cu Alcantara şi un nou levier restilizat al cutiei de viteze, care vine acum cu schimburi mai scurte de trepte.

Civic Type R include numeroase modificari inclusiv noi discuri de frana compuse din doua piese si placute de frana noi, concepute pentru a reduce accelerarea si a imbunatati eficienta de franare in timpul condusului cu mare viteza.

Suspensia pentru gama anului 2020 includ amortizoare actualizate pentru un confort mai bun la rulare, bucse spate mai rigide pentru o mai buna aderenta si modificari ale suspensiei frontale pentru a reduce frecarea si a imbunatati directia.

Sub capota are in continuare un propulsor VTEC TURBO de 2.0 litri si cu patru cilindri, care produce 320 de CP si un cuplu maxim de 400 Nm, acesta din urma fiind disponibil intre 2.500 si 4.000 de rpm.

Cu tractiune pe puntea din fata atinge viteza de 100 de km/h in 5.7 secunde (viteza maxima ajunge la 272 de km/h) si asta o poate face avand doar o cutie de viteze manuala cu sase trepte, un diferential cu alunecare limitata si fara vreun sistem de tractiune integrala.

Ca si pana acum, soferii pot alege intre trei moduri de conducere (Comfort, Sport si +R) prin care se schimba fermitatea suspensiei, directia si reactia la apasarea acceleratorului.

Lansarea pe piata a noului Civic Type R facelift va avea loc mai tarziu in 2020.