Potrivit celor mai recente statistici, cea mai vanduta masina sport din Europa este muscle car-ul american Ford Mustang. Acesta domina si piata din China, acolo unde a inregistrat vanzari cu 74% mai mari decat in anul 2015.

Ford-ul Mustang este fara indoiala unul dintre cele mai populare muscle-car-uri din istorie si un model reprezentativ pentru constructorul cu sediul in Dearborn.

Scurta istorie

Primul exemplar a parasit portile fabricii in 1964, si pana in 2015 cand a fost lansata actuala generatie. Mustang-ul era oferit numai pe piata din Statele Unite ale Americii.

In toti acesti ani au existat foarte multe cereri, insa oficialii americani nu credeau ca piete precum Europa sau Asia pot juca un rol important in vanzarile modelului, insa dupa cum putem observa acestia s-au inselat in privinta acestui aspect.

Potrivit datelor, Mustang-ul a fost cea mai vanduta masina sport din Europa in anul 2016, cand nu mai putin de 15.000 de clienti au optat pentru muscle-car-ul american.

Ford Mustang domina in continuare segmentul sport din tari precum: Franta, Suedia, Ungaria, Grecia, Finlanda si chiar si Romania. In acelasi timp, masina americana conduce vanzarile din China pe acest segment.