Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat noua lege a taximetriei. Prin urmare, serviciile de ridesharing precum Uber sau Taxify sunt, practic, interzise.

Gabriela Firea, primar al Bucurestiului, tocmai ce a luat alternativa civilizata si sigura a taximetriei pentru capitala Bucuresti. Astfel, transportul de persoane devine ilegal daca nu se face prin dispecerat.

Insa aceasta noua lege ii influenteaza si pe taximetristii actuali care preiau clienti in urma unei aplicatii de mobil sau direct din strada. Practic, daca vrei un TAXI de acum inainte, poti doar suna la dispecerat, nu il poti lua din strada, de la colt de bloc, dar nici prin aplicatie.

Uber si Taxify sunt aplicatii de ridesharing si nu folosesc un dispecerat. Asadar, este de vazut cum vor aborda aceasta situatie prin care, practic, PSD-ul ii arunca in ilegalitate pe fata. Daca pana acum era discutabila situatia lor, acum totul este clar.

Exista, insa cateva portite destul de simple: pasagerul dintr-o masina Uber sau Taxify, in cazul unui control rutier, sa spuna ca circula cu un prieten, nicidecum cu o masina Uber. Asadar, nu se poate face dovada ca masina e de transport persoane, daca cel din interior nu denunta faptul ca este client.

O alta propunere ciudata a primarului Bucurestului este ca taximetristii sa ofere clientilor posibilitatea de a plati cu cardul ..

Ce parere aveti? ­čÖé